DIY: How to make your own Pop-up Christmascards

Christmas pop-up cardKerstkaartjes zijn leuk & persoonlijk. Ik vind ze leuk om te krijgen maar nog leuker om ze te maken. Benieuwd hoe je zelf heel makkelijk een pop-up (beauty) kerst kaart kan maken? /Christmascards, they are fun and personal. I like to receive them but even more fun to make. Are you curious how you can make your own christmas pop-up card?

Voor deze DIY heb ik een Pop-up Kerstkaart gemaakt. Kerstkaarten krijgen is leuk en persoonlijk. Zelf een kerstkaart maken is nog leuker, en al helemaal een pop-up kerstkaart. Omdat de meeste lezers van mijn blog ook beautybloggers of beautyliefhebbers zijn heb ik gewone maar ook een beautykerstboom ontworpen! Leuk voor bijvoorbeeld je beautyblog vriendinnen.
Voor deze DIY heb ik een Pop-up Kerstkaart gemaakt. Kerstkaarten krijgen is leuk en persoonlijk. Zelf een kerstkaart maken is nog leuker, en al helemaal een pop-up kerstkaart. Omdat de meeste lezers van mijn blog ook beautybloggers of beautyliefhebbers zijn heb ik gewone maar ook een beautykerstboom ontworpen! Leuk voor bijvoorbeeld je beautyblog vriendinnen. /Receiving christmas cards is fun and personal. Receiving a Christmascard is fun but even more to make them. Because most of my readers are beutylovers or beautybloggers, I’ve made a BeautyChristmastree! Nice to send to your beauty (blog) friends!

 

Benodigdheden /Supplies you need

Om deze pop-up kaarten te maken heb je het volgende nodig: - De geprinte PDF bestanden (bijgevoegd) - Schaar - Lijm - Stanleymes en snijmat. - Optioneel: cadeaupapier en lint.
Benodigdheden: /Supplies:
– De geprinte PDF bestanden (bijgevoegd) /- the print PDF files
– Schaar /- scissors
– Lijm /-glue
– Stanleymes en snijmat. /- utility knife
– Optioneel: cadeaupapier en lint. /-Optional: wrapping paper and ribbon
Er heeft heel wat uurtjes gezeten in het opmeten en maken van een pop-up kaartje, het moet namelijk precies kloppen. Best lastig, maar ik vond het leuk om te doen.
Er heeft heel wat uurtjes gezeten in het opmeten en maken van een pop-up kaartje, het moet namelijk precies kloppen. Best lastig, maar ik vond het leuk om te doen! /I’ve spend many hours to make these PDF items. The sizes have to be exact. Kinda difficult but I like to make these cards.
Omdat ik mij kan voorstellen dat niet iedereen even handig is heb ik van elke kaart een kant en klare printversie gemaakt. Een kaart met kleur en zonder kleur. De kaartjes zonder kleur kun je zelf inkleuren of mee knutselen. Dus in principe kan iedereen een pop-up kaartje maken! :D
Omdat ik mij kan voorstellen dat niet iedereen even handig is heb ik van elke kaart een kant en klare printversie gemaakt. Een kaart met kleur en zonder kleur. De kaartjes zonder kleur kun je zelf inkleuren of mee knutselen. Dus in principe kan iedereen een pop-up kaartje maken! :D /Not everyone is able to make a pop-up card, so I made a PDF print version. One with colour and one without, so you can design your own card. 

 

Giftbox Pop-Up kaartje
Christmas pop-up card 6

De print voor dit kaartje met kleur kun je hier downloaden. De print voor dit kaartje zonder kleur kun je hier downloaden. Het is 1 A4tje. Ik heb ervoor gekozen om het op fotopapier te printen omdat het steviger papier is, maar je kunt natuurlijk ook op normaal of (stevig) gekleurd papier printen.
De print voor dit kaartje met kleur kun je hier downloaden. De print voor dit kaartje zonder kleur kun je hier downloaden. Het is 1 A4tje. Ik heb ervoor gekozen om het op fotopapier te printen omdat het steviger papier is, maar je kunt natuurlijk ook op normaal of (stevig) gekleurd papier printen. /You can download the PDF with colour here and without colour here. I’ve printed my PDF on Photo paper because it’s thicker than normal paper. You can also choose to print the PDF on coloured paper.
Voor Dit kaartje heb je het printje (6b) nodig, een stanleymes en een snijmatje.
Voor dit kaartje heb je het printje nodig, een stanleymes en een snijmatje.  /For this card you need the print from above, an utility knife and a cutting mat.
Als je het A4tje voor je hebt liggen snij je met je stanleymes voorzichtig over het zwarte lijntje zoals hierboven, kijk goed welke lijntjes!. Doe dit ook met de andere lijntjes. Snij niet in de zijkantjes anders vallen ze eruit!
Als je het A4tje voor je hebt liggen snij je met je stanleymes voorzichtig over het zwarte lijntje zoals hierboven, kijk goed welke lijntjes!. Doe dit ook met de andere lijntjes. Snij niet in de zijkantjes anders vallen ze eruit! /Cut the same line as the picture above. Make shore you cut the right lines! Do the same thing with the other lines. 
Als je klaar bent met het snijden is het tijd om te vouwen. Maak van de buitenste lijn een dalvouw (een vouw naar binnen). Maak in het midden van het cadeautje een bergvouw. (naar buiten vouwen) Als je dit doet, krijg je hetzelfde resultaat als hierboven.
Als je klaar bent met het snijden is het tijd om te vouwen. Maak van de buitenste lijn een dalvouw (een vouw naar binnen). Maak in het midden van het cadeautje een bergvouw. (naar buiten vouwen) /When your done cutting it’s time to fold. The outside line is a valley fold. In the middle of the ‘present’ there is a mountain fold.

 

(Beauty) Christmas tree Pop-up kaartje

Christmas pop-up card 10

De print voor dit kaartje met kleur kun je hier downloaden. De print voor dit kaartje zonder kleur kun je hier downloaden. Het is 1 A4tje. Ik heb ervoor gekozen om het op fotopapier te printen omdat het steviger papier is, maar je kunt natuurlijk ook op normaal of gekleurd papier printen.
De print voor dit kaartje met kleur kun je (voorkant) hier en hier downloaden. De print voor dit kaartje zonder kleur kun je (voorkant) hier en hier downloaden. Het is 1 A4tje. Ik heb ervoor gekozen om het op fotopapier te printen omdat het steviger papier is, maar je kunt natuurlijk ook op normaal of gekleurd papier printen. /The color print you can download (front) here and here, the colorless print (front) here and here. They should be printed on 1 A4 size paper.
I used photo paper because it is thicker paper but you can use normal or colored paper.
Voor dit kaartje heb je het printje, een schaar, lijm” en stanleymesje. Je kunt ook een cadeaupapier en een strik gebruiken maar is optioneel.
Voor dit kaartje heb je het printje, een schaar, lijm” en stanleymesje. Je kunt ook een cadeaupapier en een strik gebruiken maar is optioneel. /To make this card you’ll need the print, an utility knife, scissors, glue and optional wrapping paper and some ribbon.
Knip de kerstboom en Merry Christmas tekst uit en vouw een bergvouw (vouwkantjes naar binnen vouwen)
Knip de kerstboom en Merry Christmas tekst uit en vouw een bergvouw (vouwkantjes naar binnen vouwen) /Cut out the christmas tree and ‘Merry Christmas’  and make a mountain fold.
De strik die ik had gemaakt voor de voorkant vind ik erg leuk, maar het leek mij ook wel leuk om een echte strik te maken. Als je de strik leuk vindt dan hoef je dat natuurlijk niet te doen. Knip een stukje van een cadeaupapier uit en plak het op het over de getekende strik. Mijn cadeaupapier heb ik gekocht bij de Xenos voor €2,49.
De strik die ik had gemaakt voor de voorkant vind ik erg leuk, maar het leek mij ook wel leuk om een echte strik te maken. Als je de strik leuk vindt dan hoef je dat natuurlijk niet te doen. Knip een stukje van een cadeaupapier uit en plak het op het over de getekende strik. Mijn cadeaupapier heb ik gekocht bij de Xenos voor €2,49.  /Altough I liked the drawn bow, I wanted to have a real bow but that is up to you.
Cut a piece out of the wrapping paper and glue it over the drawn bow if you like.
1. Maak aan elke kant van het cadeaupapier een sneetje ter breedte van het lint in het midden. 2. Trek het lint door het sneetje heen. 3. Draai aan de binnenkant het lintje om zodat het lintje aan de andere zijde komt. 4. Tadaaaaa, je hebt een “echt” cadeautje met strik!
1. Maak aan elke kant van het cadeaupapier een sneetje ter breedte van het lint in het midden.
2. Trek het lint door het sneetje heen.
3. Draai aan de binnenkant het lintje om zodat het lintje aan de andere zijde komt.
4. Tadaaaaa, je hebt een “echt” cadeautje met strik!
/1. Make a cut on both sides of the wrapping paper in the widt of the ribbon in the middle.
2. pull the ribbon trough.
3. Turn the ribbon around eachother on the inside.
4. Tadaaaa, a “real” present with bow!
De kerstboom, voordat je het gaat plakken moet je eerst goed kijken waar je de kerstboom gaat plakken. Je wil natuurlijk niet dat de kerstboom uitsteekt als je het kaartje inklapt.
Voordat je het gaat plakken moet je eerst goed kijken waar je de kerstboom gaat plakken. Je wil natuurlijk niet dat de kerstboom uitsteekt als je het kaartje inklapt. /Before you glue down your Christmas tree make sure it is in the right place. You don’t want it to stick out of the card when you fold it.
Je eigen beauty-kerstoom of een eigen gekleurde of geplakte, best leuk toch?
Je eigen beauty-kerstoom of een eigen gekleurde of geplakte, best leuk toch? /Your own Beauty-Christmas-Tree crafted by YOU, isn’t that great?
Om het nog persoonlijker te maken kun je je eigen logo of naam op de Merry Christmas kant zetten. Het enige wat je moet doen is je eigen logo op de plaats zetten waar je het wil. Je kunt hier het lege voorbeeld downloaden.
Om het nog persoonlijker te maken kun je je eigen logo of naam op de Merry Christmas kant zetten. Het enige wat je moet doen is je eigen logo op de plaats zetten waar je het wil.
Je kunt hier het lege voorbeeld downloaden. /To personalise the card you can put your own logo on the ‘ Merry Christmas’ side.
Just put it were you want, you can download the example here,

Veel plezier en veel succes! /Have fun and good luck!

Naar wie stuur jij je kerstkaart? /To whom do you send your Christmas card?

See you soon,

Isabel Cristina

Advertisements

27 responses to “DIY: How to make your own Pop-up Christmascards

  1. Wat heb je toch weer een prachtig blogje gemaakt! Heel erg leuk om te zien en lezen hoe je de kaarten maakt. Hiermee rover je vast en zeker een glimlach bij iemand op zijn of haar gezicht! :)

  2. Wat een lieve kaartjes. Heel leuk en orgineel voor de kerst. Ook leuk als tafel indeling. Ieder met een naam :-D

♡ E-mail adres wil not shown in comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s