Colombia in Pictures #3 Running through Ráquira

Colombia0606kopieRaquira, één van de  meest kleurige dorpjes van Colombia én bekend om de keramiek potten, kruiken, vaten en beeldjes. Een prachtig dorpje waar ik toch een paar mooie foto’s heb kunnen maken in de 1,5-2 uur die we maar hadden.

Raquira ligt in de provincie Boyaca, deze gemeente is gespecialiseerd in ambachtelijke aardewerk. Ráquira betekent “Stad van Potten” in de Chibcha taal.

Tijdens dit bezoekje hadden wij 1,5-2 uur de tijd om dit prachtige dorpje te ontdekken. Veel te kort, want naast de mooie keramiek potten, hadden ze ook héél veel souvenirs winkeltjes. Dat was dus 1,5 uur rennen door Raquira! ;-)

Dit stadje is echt een kleurig. Op deze muur zijn de gouden beeldjes uit museo del Oro.
Dit dorpje is echt een kleurig dorpje. Herken je de beeldjes op de muur? Het zijn dezelfde beeldjes als in museo del Oro waar ik vorige week over schreef.
Levensgrote potten. Als je wil kan je alles, maar ik ben wel benieuwd hoe mensen die grote potten mee naar huis krijgen als ze er één gekocht hebben...

Levensgrote potten. Als je wil kan je alles, maar ik ben wel benieuwd hoe mensen die grote potten mee naar huis krijgen als ze er één gekocht hebben…

Impressie van het aardewerk.
Impressie van het aardewerk, hele straten met winkeltjes vol met deze potjes en beeldjes.

Colombia0603OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Weer mooie muurschilderingen met de tekst "Todo Raquira" betekent "Alle Raquira.
Hele mooie muurschilderingen met de tekst “Todo Raquira” betekent “Alle(maal) Raquira.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAColombia0586OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het dorpsplein van Raquira. Leuk weetje, elk plaats in Colombia heeft een dorpsplein mét kerk. In Colombia
Het dorpsplein van Raquira. Leuk weetje, elke plaats in Colombia heeft een centraal plein mét kerk. In Colombia zijn de meeste mensen katholiek. De inwoners van Colombia steken veel tijd, geld en energie in de kerk, hoe arm ze ook zijn. Daarom zijn al die centrale pleinen altijd heel mooi, schoon én netjes.

Colombia0598Colombia0599Colombia0588 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik (Hi!) en Bram. Hij zou deze rootsreis net als ik ook zijn familie voor de eerste keer zien. Op deze foto kun je goed zien
Bram en ik (Hi!). Bram was net als ik één van de geadopteerden die tijdens deze rootsreis zijn familie voor de eerste keer zou ontmoeten. Op deze foto kun je goed zien hoe vol de winkels zijn.

Mocht je ooit in Colombia zijn, dan is dit zeker een aanrader! Als ik ooit de mogelijk heb om dit dorp nog een keer te bezoeken dan doe ik dat zeker. Dan neem ik er in ieder geval meer tijd voor dan deze keer!

See you soon!

Isabel Cristina

Dit vind je misschien ook leuk:
Colombia in pictures #1 Paradise
Colombia in Pictures #2 The City of Gold

17 responses to “Colombia in Pictures #3 Running through Ráquira

  1. Wat leuk om jou eens op een foto te zien, eindelijk een gezicht bij je blog! :)
    En jee het lijkt wel of je daar in een sprookje bent gedoken, prachtig mooi allemaal! Ik zou het heerlijk vinden om hier zelf eens een wandeling met mijn camera te maken en souvenirs te shoppen. Grote items kan je zeker met het vliegtuig mee naar huis nemen, daar heb je een speciaal afgeef punt voor. Zo nemen wij ook weleens schilderijen en grote souvenirs uit Australië mee naar huis. Er word hier extra zuinig mee om gegaan, en je betaal er alleen wel een bijdrage (per gewicht? Of afmeting?) voor.

    Mooie foto’s, ik heb je stuk met veel plezier gelezen :)

♡ E-mail adres wil not shown in comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s