Ledring

Review ledringFotograferen is één van mijn hobbies, laatst kocht ik een ringflitser die je op je spiegelreflexcamera kunt bevestigen. Ik heb hem nu een maand uitgeprobeerd en ben heel erg tevreden.

Al tijden was ik aan het zoeken naar een extra lamp voor het fotograferen. Het liefst fotografeer ik met daglicht, maar ik heb niet altijd de tijd om overdag met genoeg zonlicht te fotograferen of ik heb gewoon te weinig licht.(met name in de winter)  Vandaar dat ik op zoek was naar een lamp.

Na een kleine zoektocht op internet stuitte ik op een ringflitser, een ringflitser bevestig je op je lens en voila je hebt licht! Door de ringflitser heb je hebt licht rondom je lens, ideaal voor macro fotografie of het fotograferen van objecten die redelijk dichtbij staan. Alleen was er een kleine maar, de prijzen… Ik heb verschillende Nederlandse webshops bezocht en de prijzen varieerde tussen de €60,- en €150,-, wat ik best duur vond voor een product waarvan ik niet weet of deze echt geschikt was voor wat ik wilde fotograferen.

Op eBay vond ik dezelfde ringflitser voor een veel fijnere prijs, namelijk $26,59, wat omgerekend ongeveer €20,- is. Voor dat prijsje wilde ik wel een gok wagen. Zo gezegd, zo gedaan! Ik heb de ringflitser nu ruim een maand en het is tijd om deze ringflitser te reviewen!

De ringflitser wordt in dit doosje geleverd. Het doosje is iets kleiner dan mijn iPad 3, dus ook erg handig om mee te nemen! Dit doosje kreeg ik 7 dagen na de bestelling, wat ik erg snel vind!
De ringflitser wordt in dit doosje geleverd. Het doosje is iets kleiner dan mijn iPad 3, dus ook erg handig om mee te nemen! Dit doosje kreeg ik 7 dagen na de bestelling, wat ik erg snel vind!
Bij de ringflitser worden er 2 filters geleverd. Een transparante en een licht oranje. Van de oranje keek ik ook een beetje raar, maar je ziet de oranje kleur niet terug op de foto, het wordt juist een hele warme foto.
Bij de ringflitser worden er 2 filters geleverd. Een transparante en een licht oranje. Van de oranje keek ik een beetje raar, maar je ziet de oranje kleur niet terug op de foto, het wordt juist een hele warme foto.
De flitser
De ringflitser werkt op batterijen maar ook op stroom, mits je een verloopstekker hebt. Ik koos zelf voor batterijen omdat ik liever niet vast zit met een draad.
Achter de ringflitser zit een opening waar je verschillende schijven in kan schuiven. De schijven hebben verschillende groottes
Achter de ringflitser zit een opening waar je verschillende schijven in kan schuiven. Door de schijf  kun je de ringflitser op je lens schroeven.
Er worden 6 schijven meegeleverd voor verschillende maten lensen, o.a. voor 49 mm, 52 mm, 55 mm, 58, 62 mm en 67 mm.
Er worden in totaal 6 schijven meegeleverd voor verschillende maten lensen, o.a. voor lensen met een doorsnee van 49 mm, 52 mm, 55 mm, 58 mm, 62 mm en 67 mm. De flitser kan ook bevestigd worden op een camera waar al een macro voorzetfilter zit. Erg handig dus!
De ringflitser kun je heel gemakkelijk bevestigen aan je camera. Ring aan de voorkant erop draaien en de batterijhouder bovenop je camera schuiven. Easy Peasy!
De ringflitser kun je heel gemakkelijk bevestigen aan je camera. Ring aan de voorkant erop draaien en de batterijhouder bovenop je camera schuiven en/of stekker in het stopcontact. Easy Peasy! De ringflitser heeft 4 standen, 1 Aan, 2 uit, 3. alleen bovenkant van de ring en 4. alleen onderkant van de ring. De laatste twee opties zijn erg handig. Als je het licht van onder laat komen heb je nauwelijks schaduw, wat ik erg mooi vind.

Tot zover het “technische” gedeelte. Nu het resultaat, hoe zullen mijn foto’s eruit zien na het fotograferen met een ringflitser? Zullen de foto’s beter zijn en niet net zo veel schaduw geven wanneer ik met de ingebouwde flitser een foto maak?

De ringflitser heeft zoals ik al zei 4 standen.
Uit: ringflitser uit
Aan: ringflitser aan
Onder: licht alleen van onderkant ringflitser
Boven: licht alleen van de bovenkant ringflitser
* Je kunt de ringflitser ook wat minder strak aandraaien waardoor je het licht alleen van links of alleen van rechts kunt krijgen ipv. onder en boven.

* Foto’s verspringen van uit, aan, onder en boven! :-)

Bij deze foto kun je heel goed het verschil zien.
Bij deze foto kun je heel goed het verschil met licht zien. Bij de foto waar de ringflitser uit staat zie je dat het midden van de bloem één kleur is en dat er veel schaduw is aan de zijkant van de bloem. Bij de “aan” foto zie je wel verschillende kleuren aan de binnenkant, maar ik vind de foto persoonlijk te vel worden. Mijn voorkeur bij deze foto gaat uit naar het licht van onder.
Bij deze lipliner zie je goed het verschil. Zonder licht vind ik de lipliner heel dof.
Bij deze lipliner zie je goed het verschil tussen aan en uit. Zonder licht vind ik de lipliner heel dof. Bij deze foto vind ik de “aan” foto het mooist.
Het grappige aan deze foto is dat de letters door de verschillende
Het grappige aan deze foto is dat de letters die op de dop van de Babylips zitten schaduw achterlaten, door de lamp alleen boven of onder aan te zetten veranderen de letters een beetje. De foto waarbij het licht alleen van de  bovenkant van de ringflitser komt vind ik het mooist.

 

Conclusie: zou ik dit product aanbevelen? Ja, zeker! Door de verschillende standen van de ringflitser kun je zelf heel goed het gewenste licht creëren. Doordat het licht van de ringflitser in een cirkel om de lens zit komt het licht van meer kanten dan van een ingebouwde flitser. Bij een ingebouwde flitser wordt het licht vaak te vel, komt het licht van één klein punt en krijg je te maken met schaduw van de lens bij een macro-opname.

Voordelen:
– Erg handig voor macro opnames.
– Het licht komt van rondom de lens
– Je kunt het licht in verschillende standen zetten
– De ringflitser past op 6 verschillende maten lensen
– 2 bijgeleverde filters, wit-transparant en licht-oranje
– De ringflitser werkt op batterijen of via stroom.
– De prijs, €20,- is niet veel. (via eBay)

Nadelen:
– De ringflitser heeft alleen zin bij opnames van dichtbij. Bij veraf geeft de ringflitser te weinig licht af.
– Als je niet aan online shoppen doet of het niet fijn vindt om via eBay te bestellen ben je meer kwijt aan een ringflitser.

Ik ben er in ieder geval blij mee! Mocht je ook enthousiast zijn of meer informatie willen. De ringflitser heb ik bij deze eBayseller gekocht.

Fijn weekend!

Isabel Cristina

22 responses to “Ledring

  1. Wat een goed en leuk review. De ringflitser lijkt me heel fijn. Als ik ik een spiegelreflex had zou ik deze zeker aanschaffen.

♡ E-mail adres wil not shown in comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.