Hortensia Etagere

Hortensia etagere11Hallo september! De zomerdecoratie met zand en schelpen gaat weer de kast in maar voor de herfstdecoratie is het nog net te vroeg voor, dus hallo bloemen etagère!

Het weer lijkt eigenlijk al herfst, maar dat begint officieel pas op 21 september! Toch vond ik het zand en schelpen niet meer passen in mijn decoratie, maar ik vond het te vroeg voor “echte” herfstdecoratie. Vandaar dat ik deze hortensia etagère bedacht.

Benodigdheden:- Hortensiabollen of andere bloemen
– Etagère
– Oase
– Schaar of kniptang

Als eerste maak je de oase op maat. Ik heb in totaal 3 oase rondjes gebruikt. Alle rondjes heb ik door het midden gesneden en heb het op de middelste en onderste plateau gelegd.
Als eerste maak je de oase op maat. Ik heb in totaal 3 oase rondjes gebruikt. Alle rondjes heb ik door het midden gesneden en heb het op de middelste en onderste plateau gelegd. (De stukjes oase op de bovenste plateau heb ik uiteindelijk niet gebruikt)
Voor deze etagere decoratie heb ik hortensia's gebruikt maar je kunt natuurlijk ook andere bloemen gebruiken. Zorg er wel voor nadat je ze hebt geplukt/knipt goed laat drogen. Het is zonde als je vochtplekken op je etagère krijgt. (
Voor deze etagère decoratie heb ik hortensia’s gebruikt maar je kunt natuurlijk ook andere bloemen gebruiken. Zorg er wel voor nadat je ze hebt geplukt/knipt goed laat drogen. Het is zonde als je vochtplekken op je etagère krijgt. (Check ook of ze beestvrij zijn!) Het aantal hortensia’s hangt af van de grootte van je etagère.
Laat de steel zo lang mogelijk. In de volgende stap vertel ik hier meer over. Haal alle blaadjes van de stam, blaadjes kun je niet mee de oase in duwen.
Laat de steel zo lang mogelijk. In de volgende stap vertel ik hier meer over. Haal alle blaadjes van de stam, blaadjes kun je niet mee de oase in duwen. Mocht je het leuk vinden om hier en daar een blaadje tussen de etagère willen hebben, denk er wel aan dat blaadjes vocht/kleurvlekken kan achterlaten. Ook worden blaadjes erg lelijk als ze opdrogen.
Omdat je de oase niet in één geheel op een plateau kan leggen heb je meerdere stukken oase op een plateau liggen.
Omdat je de oase niet in één geheel op een plateau kan leggen heb je meerdere stukken oase op een plateau liggen. Door de steel van de bloem lang te laten kun je de steel door twee stukken oase prikken zodat ze uiteindelijk met elkaar verbinden en minder makkelijk uiteen vallen. Steel dat uitsteekt kun je naderhand nog afknippen.
Het bedekken van de oase gaat heel gemakkelijk.
Het bedekken van de oase gaat heel gemakkelijk. Het leuke van hortensia’s is dat er meerdere  soorten kleuren zijn, verdeel de kleuren in je etagère daarom goed.
Op de onderste plateau had ik erg veel groen dit heb ik opgelost door een roze bol hortensia in drieeen geknipt en en die tussen het groen geprikt.

Op de onderste plateau had ik erg veel groen dit heb ik opgelost door een roze bol hortensia in drieën geknipt en en die tussen het groen geprikt.

Voor de bovenste plateau heb ik één hortensiabol gebruikt. De steel van deze bol heb ik afgeknipt en heb de
Voor de bovenste plateau heb ik één hortensiabol gebruikt. De steel van deze bol heb ik afgeknipt en heb ik tussen de bovenste metalen stang gezet.
Het resultaat mag er best wezen toch?
Het resultaat mag er best wezen en het is echt easy peasy toch? Erg leuk bloemstuk voor in huis :-)

Ook is het leuk om het mee te brengen als cadeautje (weer eens wat anders dan een bos bloemen),  leuk voor op je salontafel met een paar kaarsjes ernaast, buiten bij de voordeur of misschien wel leuk om zelf als bloemstuk te maken voor je bruiloft.

Zet jij wel eens bloemen of bloemstukken in huis?

Liefs, Isabel

/*ENG; It looks like autumn outside but autumn starts on september 21. Way to eary to use autumn decoration if you ask me! The summer decoration instead don’t really match with this weather, so I create a hydrangea etagère. All you need is: an etagère,  Oasis florist foam, hydrangea flowers (or other flowers) and a scissor. Dry the flowers and check them of they are bugs-free. You need to dry them because you don’t want to have any water damage on the etagère. Let the stem of the flower as long as possible. The stem will connect the 3 oasis florist foam  together. Before sticking the stem in the oasis, pull all the leafs of the stem. Covering the oasis is very easy and it wil take only 15 minutes to cover every piece of oasis. Put several color flowers next to each other to get a colorful etagére. For the top I’ve used a big hydrangea flower to cover the top plateau, just cut the stem short and put it on  the top plateau. Easy peasy right?

23 responses to “Hortensia Etagere

♡ E-mail adres wil not shown in comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.