Gingerbread house of clay + Tutorial

Gingerbreadman fimo
Het maken van een gingerbread house staat al jaren op mijn to-do list. Dit jaar kwam het er eindelijk van, weliswaar niet van peperkoek maar wel van klei.

Al jaren ben ik gek van die peperkoek huisjes en perkoekmannetjes. Ze zien er gewoon zo leuk uit! Nadat ik de film van Shrek had gezien was ik helemaal fan en moest het maken van een huisje of mannetje op mijn to-do list!

Dit jaar kwam het er ein-de-lijk van! Tijdens mijn wekelijkse uurtje op pinterest kwam ik een van de meest schattigste ornamenten tegen. Eentje daarvan was van Kay Miller. Zij maakt één van de prachtigste en schattigste ornamenten die ik ooit heb gezien. Al snel kwam ik op haar Etsy pagina waar ze haar ornamenten verkoopt maar daar was alles uitverkocht. :-(

Gingerbreadman fimo 10
Momenteel is de webshop van Kay Miller leeg, maar mocht je één van haar ornamenten willen dan kun je haar hier volgen en up to date blijven als er nieuwe producten worden toegevoegd.

Na gelezen te hebben dat alles was uitverkocht, bleef het nog een aantal dagen in mijn hoofd. “Waarom maak ik die ornamenten niet zelf?” ging er door mij heen. Ik beschikte over Fimo klei, dus ik ging aan de slag.

Al snel kwam ik bij obstakel nummer 1. “Hoe krijg ik zo’n mooie vorm van het huisje?”. Een uitsteek vormpje in de vorm van een huisje had ik niet…

Via Photoshop illustrator maakte ik een
Via Photoshop illustrator tekende ik het huisje, schoorsteen, dak en stoep. Printte het daarna op stevig papier uit en knipte alle onderdelen uit.

Mocht je het huisje ook willen maken, hier kun je het huisje uitprinten zodat je er zelf ook een kunt maken.

Benodigdheden:
– Klei
– Mesje
– Bakpapier
– Saté prikker
– Printer en stevig papier

Het huisje maakte ik van fimo klei maar je kunt het natuurlijk ook met andere maken. Als eerst
Het huisje maakte ik van fimo klei maar je kunt het natuurlijk ook met andere maken. Als eerst print je de vormpjes uit en maak je van een stukje klei een gladde platte plak. Leg het huis vormpje op de plak klei en snij de klei langs het huis vormpje.
Het huisje kan je op verschillende manieren versieren met verschillende kleuren. Witte klein kun je na het drogen ook schilderen :-)
Het huisje kan je op verschillende manieren versieren. Ik koos voor  verschillende roze tinten maar je kunt natuurlijk voor traditionele kerstkleuren kiezen.
Een bloemetje of een bloemen randje kan je op een hele makkelijke manier maken. Maak een hoop kleine balletjes klei en druk met een satéprikker het midden
Een bloemetje of een bloemen randje kan je op een hele makkelijke manier maken. Maak een hoop kleine balletjes klei en druk met een satéprikker het midden van het balletje en trek dan de satéprikker naar je toe.
Zorg wel dat de balletjes even groot zijn
Zorg er wel voor dat de balletjes van een bloem of randje even groot zijn.
Bij de Xenos hebben ze hele handige uitsteekvormpjes.
Bij de Xenos hebben ze hele handige uitsteek vormpjes. Ze zijn eigenlijk bedoelt voor fondant maar ze zijn ook erg goed te gebruiken voor klei. Ook verkrijgbaar in de vormen hartjes, sterren en ovaaltjes.
Het resultaat vind ik erg schattig geworden.
Het resultaat vind ik erg schattig geworden. Als je ze net als ik op wilt hangen vergeet er dan geen gaatje in te maken voor een lintje of een hanger.

Of de klei- peperkoekhuisjes en hartjes in mijn boom komen weet ik nog niet maar ik ga ze zeker ophangen!

Heb jij wel eens een echte peperkoek mannetje/huis gemaakt?

Liefs,

Isabel

Advertisements

16 responses to “Gingerbread house of clay + Tutorial

  1. Dit ziet er zo cute uit! <3 Ik heb ook echt iets met gingerbread houses en de gingerbread man zo rond kerst hihi, ik wil al een behoorlijke tijd koekjes in die vorm gaan bakken :D

♡ E-mail adres wil not shown in comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s