Bear Folding Box DIY

Bear giftbox 6
In deze DIY laat ik je zien hoe je heel simpel een papieren doosje kunt vouwen met een beertje erop. Leuk als kraamcadeautjes met sokjes erin of om een cadeaukaart in te doen.

Als je het artikel van afgelopen zaterdag hebt gelezen dan heb je kunnen lezen dat ik opnieuw tante ben geworden van een heel lief leuk klein meisje. In het artikel vertelde ik wat ik mijn nichtje allemaal cadeau heb gedaan én een aantal ideetjes hoe ik alles kon inpakken.

Één van de cadeau ideetjes was dit papieren doosje met een beertje bovenop, echt super cute! Helaas kon ik geen patroon vinden, wat niet fijn was want ik had nog maar één avond om het te maken.
Één van de cadeau ideetjes was dit papieren doosje met een beertje bovenop, echt super cute! Helaas kon ik geen patroon vinden, wat niet fijn was want ik had nog maar één avond om het te maken.

Uiteindelijk heb ik besloten om zelf een patroon te maken in Illustrator. Het idee is dus niet van mij maar het patroon wel.

Benodigdheden:
– Stevig Papier Action €1,99
– Schaar €0,99
– Pritt lijm o.a. bij Action €0,99
– Stukje lint Action €0,99
Totaal €5,- = Budget!

Print als eerst het patroon
Print als eerst het patroon, het patroon kun je HIER downloaden. Als je het bestand hebt geopend kun je zien dat de lijnen heel lichtgrijs zijn. De stippenlijntjes staan voor vouwen en de gewone grijze lijnen zijn kniplijnen. Links op het patroon is een vouw en plakrand maar daar ben ik een stippenlijn vergeten zie ik.. ;-)
Knip voorzichtig langs de lijnen
Knip voorzichtig langs de lijnen en vouw daarna voorzichtig het papier. De lijnen natuurlijk naar binnen vouwen! ;-)
De onderkant van de box is heel simpel in elkaar te vouwen. De twee kantjes met een schuine rand vouw je als eerst naar binnen. Vouw daarna
De onderkant van de box is heel simpel in elkaar te vouwen. De twee kantjes met een schuine rand vouw je als eerst naar binnen. Vouw daarna de linkerkant (net als hierboven). Als het goed is houd je de rechterkant over die je tussen de linkerkant kan duwen. Snap je het nog? haha
Dit is in ieder geval de bedoeling. Als je het doosje zo hebt gevouwen en het plakrandje hebt geplakt
Dit is in ieder geval de bedoeling. Als je het doosje zo hebt gevouwen en het plakrandje hebt geplakt blijft het doosje goed in elkaar zitten.
Tadaa een box
Lint erom en….Tadaa een bear gift box!

Voor deze DIY heb ik stevig papier met een gedrukt motief gebruikt van de Action. Het stevige papier zit in een blok bij elkaar die gebruikt wordt voor het maken van kaarten maar het is ook zeer geschikt hiervoor (en kan gewoon in de printer). Mocht je het witte papier heel saai vinden, ze hebben die papier blokken ook in verschillende printjes!

Zaterdag heb ik het doosje aan m’n zus gegeven met sokjes erin, ze was er erg blij en vond het te zonde om open te maken! Ahh, lief!

Liefs,

Isabel Cristina

P.S. Ga je deze bear box ook maken? Laat mij het weten hoe jouw bear box is geworden door op instagram hashtag #ICDIY te gebruiken of mij met @isabelcristinas_ te linken in de foto, mailen kan natuurlijk ook! Vind ik heel erg leuk!

18 responses to “Bear Folding Box DIY

♡ E-mail adres wil not shown in comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.