Fringe Baby Shoes + Pattern

Baby fringe shoe DIY 3
“I have enough shoes” said no one ever… Naja, een schoenverslaafde zoals ik zou dat nooit zeggen ;-) Daarom maakte ik baby fringe schoentjes voor mijn kleine nichtje.

Ik hou van schoenen, al mijn hele leven. Als kind stonden mijn nieuwe schoenen een week naast mijn bed zodat ik s’ochtends wanneer ik wakker werd meteen mijn nieuwe schoenen zag staan.

Een aantal weken geleden viel mijn oog op een heel leuk paar schoenen, niet voor mijzelf maar voor mijn nichtje. Ze is pas 8 weken en kan voorlopig nog láááng niet lopen maar al die kleine babyschoentjes zijn gewoon te cute om in de winkel voorbij te lopen of voorbij te klikken op het web.

Mijn oog viel op een ontzettend schattig indiaans schoentje. Heel schattig met een fringe randje. De prijs vond ik wat minder schattig, namelijk €60,-. Het kan aan mij liggen maar ik vind €60,- gewoon te veel voor een schoentje die ze maar een hele korte periode aan kan. Een aantal kleertjes die ik in het begin had gegeven past ze nu al niet meer.. :-(

Er moest een andere manier zijn… en die was er want ik maakte mijn eigen fringe baby schoentje!

Benodigdheden:
– Leer of stof
– Naald en draad of naaimachine
– Printer met papier om het patroon uit te printen
– Schaar
– Waxkoord of lint.

Als eerst het patroon,
Natuurlijk heb ik weer een patroon gemaakt voor deze DIY. Het was best even puzzelen en het patroon heeft meerdere aanpassingen gehad maar het is uiteindelijk gelukt! Als je op het patroon klikt dan wordt dan opent het patroon in een ander scherm en kun je het uitprinten.

Het patroon is gemaakt voor jonge baby’s het patroon is nu namelijk 10,5 cm en na de afwerking is dat tussen de 9 – 9,5 cm lang. Mocht je grotere schoentjes willen maken dan moet je het patroon wat groter laten afdrukken.

Na het printen knip je alle onderdelen uit. Knip het fringe randje nog niet, dat knippen we pas op het einde. Teken nu alle patronen op het leer, mocht je geen leer hebben dan kun je dit natuurlijk ook met stof maken of vilt. Vilt is overigens erg makkelijk om mee te werken want dat gaat niet rafelen.  Teken het patroon over op het leer of stof, doe dit voor beide schoentjes maar let wel op dat je een linker schoen én een rechterschoen aftekent, draai het patroon dus om! ;-)

fff
Nadat je alles hebt afgetekend en hebt geknipt kun je beginnen met het schoentje in elkaar te zetten.  Als je het schoentje ook van leer maakt zorg dan dat alle gladde stukken leer bij het in elkaar zetten aan de buitenkant zit. Begin met het stukje hiel en eindig met het stukje voor de teentjes.
vvv
Het kantje voor de fringe zet je er andersom op net zoals op de foto hierboven. Het naadje van de fringe randje komt aan de buitenkant van het schoentje.
Als laatst stik je het fringe randje aan het schoentje vast.
Als laatst stik je het fringe randje aan het schoentje vast. Voordat je het vast gaat stikken leg je eerst een lintje of touwtje langs het gedeelte dat je gaat stikken. Doe je dit niet, dan krijg je het touwtje er niet meer zo makkelijk door het “tunneltje”. Nadat je het tunneltje hebt gemaakt kun je het randje gaan knippen, de fringe. De reden waarom je dit als laatst moet doen is heel simpel, als je het knipt bij de eerste fase dan buigen die fringe de verkeerde kant en kunnen ze dubbel tussen je naaimachine komen of in de weg zitten als je het met de hand in elkaar zit.
Dit is dan het resultaat
Dit is dan het resultaat! Ik vind hem echt super schattig, al zeg ik het zelf! Ben benieuwd wat mijn zus ervan vind want ik heb het schoentje nog niet gegeven.

Mocht je nog vragen hebben over het patroon dan kun je ze hieronder stellen of mij mailen via onderstaande button.

Zijn jullie ook schoenen verslaafde?

Liefs,

Isabel Cristina

P.S. Ga je deze baby fringe schoentjes ook maken? Laat mij het weten hoe jouw schoentjes zijn geworden door op instagram hashtag #ICDIY te gebruiken of mij met @isabelcristinas_ te linken in de foto, mailen kan natuurlijk ook! Vind ik héél erg leuk!

Advertisements

16 responses to “Fringe Baby Shoes + Pattern

♡ E-mail adres wil not shown in comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s