Mini Garden

Maison Mini Garden 3
Een tuin is niet langer alleen voor mensen die een achtertuin hebben maar je kunt ze tegenwoordig ook kant en klaar kopen, weliswaar in miniatuurformaat maar een tuin is een tuin!;-)
Mini Garden, ik had er nog nooit van gehoord maar sinds ik er een heb gezien kan ik het niet uit mijn hoofd zetten én heb ik al het hele internet afgestruind naar inspiratie en webshops.

Een mini garden is zoals de naam al zegt een klein tuintje in een pot/bak/schaal met échte mini plantjes en miniatuur stoeltjes, tafeltjes, prieeltjes, bruggetjes en soms zelfs huisjes!

Naast het feit dat het uber cute is, zijn er heel veel mogelijkheden om je eigen mini tuintje te maken. Je zult dus niet zo snel je eigen tuintje ergens anders zien staan. Tenzij je een compleet tuintje hebt gekocht.. dan wel natuurlijk! ;-)

Je tuin kan je in verschillende soorten bakken maken. Je kunt het maken in een pot, glazen pot, schaal, dienblad of bloembak. Ik weet nog niet zeker in wat voor soort bakje ik mijn creatie ga maken, er zijn gewoon te veel mogelijkheden om uit te kiezen, zie hieronder! ;-)

* Alle foto’s in dit artikel zijn niet door mij gemaakt maar afkomstig van www.masonminigardens.nl

Je eigen tuintje in een bloembak. Het ziet er eigenlijk leuker uit dan ik had verwacht dan dat het zou zijn,
Je eigen tuintje in een bloembak. Het ziet er eigenlijk leuker uit dan ik had verwacht dan dat het zou zijn. Erg leuk als je geen tuin hebt, binnen te weinig plaats hebt of als je gewoon iets leuks aan de muur wil hebben.
Deze pot, ik ben er helemaal verliefd op.
Deze pot, ik ben er helemaal verliefd op, je kunt hem namelijk voor allerlei doeleinden gebruiken en natuurlijk je eigen mini tuintje in maken. Dit tuintje is een elfjestuin.
Deze mini tuin is gemaakt in een dienblad wat ik echt ontzettend leuk vind. Het enige nadeel is dat je
Deze mini tuin is gemaakt in een dienblad wat ik echt ontzettend leuk vind. Ik heb genoeg dienbladen in huis waarin ik een tuintje in kan maken dus ik moet even kijken welke het meest geschikt hiervoor is.
De schaal, ook dit vind ik erg leuk eruit zien. De zwarte ronde schaal m
De schaal, ook dit vind ik erg leuk eruit zien. De zwarte ronde schaal leidt niet af van het tuintje wat ik persoonlijk erg mooi vind. (heb je het vogelhuisje gezien? ;-))
ff
Het tuintje zelf vind ik een beetje minimalistisch maar de bak daar in tegen heel erg mooi. zoiets heb ik (nog) niet in huis dus daar moet ik eerst voor naar een tuincentrum. (vind ik natuurlijk helemaal niet erg!;-))

Ja, ik weet voor 80% zeker dat ik mijn eigen mini tuintje ga maken! Wat mij tegen houdt? De plantjes, die rennen namelijk zelf al weg bij het zien van mijn non-groene-vingers… Ik doe mijn best, écht, maar ik vergeet gewoon water te geven. Tegen de tijd dat ik er dan wèl aan denk is het al te laat.. dan is het al compost.. Toch moet ik toegeven dat zo’n klein inni mini plantje wel erg schattig is..

Maison Mini Garden 10Maison Mini Garden 8
Dit is toch gewoon schattig?! Misschien moet ik in mijn planning het water geven noteren.. misschien helpt dat.. of alleen maar vet plantjes, is ook een idee!

Als laatst wil ik jullie deze kleine accessoires laten zien die je kunt neerzetten in je tuintje, want wat is een tuin zonder een zitje toch?! ;-)
Maison Mini Garden 11Maison Mini Garden 14Maison Mini Garden 15Maison Mini Garden 13Echt leuk! Zie je die kleine steentjes bij het stoeltje en kruiwagen? Die kun je gewoon in de achtertuin vinden en voor je mini tuintje gebruiken.

Ik heb nu ontzettend veel energie en kan niet wachten om mijn eigen mini tuintje te maken, jij?

Kende jij mini tuintjes al?

Liefs,

Isabel Cristina


P.s. dit artikel is met enthousiasme geschreven en niet in samenwerking gemaakt!

Advertisement

24 responses to “Mini Garden

  1. Wat superschattig zeg die mini-tuintjes! Ik heb zelf op zich niet veel met planten, behalve als er iets eetbaars uitgroeit, dan ben ik ineens heel enthousiast heb ik ontdekt! Dan kan je echt een resultaat bereiken voor mijn gevoel, dat vind ik zo leuk <3

  2. Ahhh, dat ziet er eht mega schattig uit. Toch laat ik het aan me voorbij gaan. Ik vergeet ook altijd de plantjes water te geven, daarom heb ik een cactus, die overleeft het wel als ik het een keer vergeet :D

    • Haha, ik ben er ook bang voor dat ik het water geven ga vergeten maar ik ga het toch proberen. Als het niet wil lukken dan maak ik een tuintje met een Mexicaans cactus thema, misschien ook iets voor jou! ;-)

  3. Ahhh wat ontzettend schattig! Als ik niet van die gulzige konijntjes had in de tuin (die lopen los rond) kon ik heerlijk tuinieren, ik vind het zo fijn om met planten bezig te zijn. Alleen ben ik dan wel weer zo’n sul die schrikt van een worm of een spin, maar oke. Dit idee vind ik ook te leuk vooral die in schalen en dienbladen, mooi om wat meer natuur in huis te halen!

  4. Dit is echt te schattig. Ik kwam het laatst ergens tegen en werd op slag verliefd. Vroeger wilde ik ook al de mini vetplantjes, maar dat mocht nooit van mama hahah.

♡ E-mail adres wil not shown in comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.