Worldmap DIY

Zet een lichtje achter je canvas
Nieuwe plekjes ontdekken, de cultuur opsnuiven èn relaxen, ik houd van reizen! Ben jij er net als ik ook gek op? Klik dan snel verder voor een reis DIY!

Het liefst reis ik de hele wereld over om allemaal leuke plekjes te ontdekken, cultuur op te snuiven én de meest prachtige locaties te fotograferen. Afgelopen jaren heb ik diverse mooie reizen gemaakt zoals mijn rootsreis naar Colombia, het prachtige land met lieve en vrolijke Kenianen en de stad met één van de mooiste skylines ter wereld, New York.

Ik ben mijn ouders ontzettend dankbaar dat ik deze landen met hun heb mogen bezoeken maar ik ben mij er ook bewust van dat niet iedereen dit soort reizen kan of wil maken. Ondanks deze verre reizen heb ik ook dichtbij huis veel leuke en mooie plekjes ontdekt zoals Roggel en Meppen. (Is geen grapje, die plaatsen heten echt zo;-))

De DIY die ik je vandaag laat zien heb ik gemaakt met een wereldkaart maar je kunt natuurlijk ook de kaart van Europa gebruiken of van een continent zoals Zuid-Amerika.

Benodigdheden:
– Printer en papier
– Kwasten
– Verf
– Lijm
– Schaar
– Aluminium tape
– Canvas doek

vcv
Met uitzondering van de printer en papier heb ik alle spullen bij de Action gekocht. De grootte van mijn canvas doek is 24 x 30 cm.
Als eerst print je jouw kaart uit
Als eerst print je jouw kaart uit, mijn kaart heb ik gevonden via google. Zorg er voor dat je de landkaart op maat maakt/uitprint zodat je kaart binnen de randen van de canvas valt (randen=hout)
Deze landkaart heb ik gebruikt maar mocht je een andere willen gebruiken, alles kan! :-)
Deze landkaart heb ik gebruikt maar mocht je een andere willen gebruiken, alles kan! :-) (Klik op de foto voor een grotere afbeelding)
ccc
Hier heb ik de kaart op maat geknipt en kun je zien wanneer ik de canvas voor het licht houd de landkaart binnen de “randen” van de canvas valt.
Mocht je
Voordat je de kaart gaat vastplakken op je canvas geef je eerst je canvas een kleurtje. Ik koos voor heel saai wit maar dat past het best bij mijn decoratie. Laat de verf daarna hééél goed drogen voordat je verder gaat met de volgende stap.

Nadat de verf is gedroogd kun je de landkaart vastplakken. Ik heb hiervoor action lijm crea podge gebruikte. Deze lijm is vrij nat én heeft daarom veel tijd nodig om het goed te laten drogen. * tip, lijm de canvas in en niet de kaart. Plak niet in één keer de kaart op de canvas maar doe het stukje voor stukje. Laat de canvas daarna héééél goed drogen. Ik liet mijn canvas een dag drogen.

De canvas kan wat slap worden na het verven en lijmen, dit komt omdat het vochtig is geworden. Door het lijmen kreeg ik bij Mongolië een luchtbel die ik er niet onderuit kreeg maar na een dag drogen was hier niks meer van te zien. Dus geen paniek! ;-)

Nadat de verf is gedroogd
Nadat je de canvas goed hebt laten drogen gaan we beginnen met het tapen. Deze tape mocht ik lenen van mijn moeder (lief hè!) Deze tip komt van de Action, deze aluminium tape hebben ze er vaak maar niet altijd maar deze tape is ook gewoon te koop bij bouwmarkten. Volgens mij hebben we deze voor een aantal euro’s gekocht.

 

Als eerst knip je een aantal stroken op maat.
Je pakt de tape en plakt de tape zo dat de tape  van links naar rechts tot aan de zijkanten bedekt is. Dit doe je net zolang totdat alle canvas is bedekt met het tape.
Als het goed is
Nadat je alles hebt getapet ziet de achterkant van de canvas er zo uit. Als je de canvas nu voor het licht houd kun je zien dat er géén licht meer door de canvas komt.
Nu komt het leukste deel,
Nu komt het leukste deel! Alle steden en plaatsen waar je bent geweest kun je nu doorprikken met een veiligheidsspeld of punaise. (voorzichtig natuurlijk!)
Zet een lichtje achter je canvas
Zet een lichtje achter je canvas alle steden zullen oplichten, best leuk effect toch?! :-) (Klik op de foto voor een grotere afbeelding)

Het effect vind ik erg leuk om op deze manier te zien op welke plekken ik ben geweest. Ik mis nog een paar lichtpuntjes in Azië en Noord-Amerika, dat wordt dus hard sparen! :-D

Wat is jouw droomreis?

Liefs,

Isabel Cristina

P.S. Ga je deze worldmap DIY ook maken? Laat mij het weten hoe jouw creatie is geworden door op instagram hashtag #ICDIY te gebruiken of mij met @isabelcristinas_ te linken in de foto, mailen kan natuurlijk ook! Vind ik héél erg leuk!

Advertisements

34 responses to “Worldmap DIY

  1. Leuk idee!!! Zelf heb ik een oude schoolkaart met rode stippen waar ik ben geweest. Door het licht achter jouw kaart zie je wel heel mooi waar je nog naar toe ‘moet’, hihi. : )

  2. Wat een leuke DIY! Ik ga echt ontzettend graag op reis en zo’n worldmap bijhouden lijkt mij wel vrolijk! :)

  3. Dit is echt heel leuk. Dit wil ik (niet creatief maar ga het proberen) samen met mijn dochter maken, dan kan zij haar landen prikken.

  4. Heel leuk! Urban Outfitters had laatst een wereldkaart en ik had ‘m toen niet gekocht. Ik heb er zo veel spijt van. Dit kan natuurlijk ook haha!

  5. Oh wauw wat heb je dit weer onwijs leuk gedaan! Dit staat zoveel leuker dan mijn landkaart met ingeprikte vlaggetjes haha! Echt heel mooi hoe ze oplichten <3

  6. Wat een leuk idee. Helaas heb ik nog niet zoveel landen kunnen/mogen bezoeken, maar wie weet gaat dat nog gebeuren. En dan is zo’n kaart met locaties waar je geweest bent, een super leuk idee

  7. Wat een super creatief idee weer meis: ik blijf mezelf maar herhalen haha maar vind je echt zo inspirerend. Elke keer denk ik weer: hoe bedenk je het ;-) X

♡ E-mail adres wil not shown in comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s