Review Tombow Dual pens

Tombow review 7
Sinds een paar weken ben ik verliefd op mijn Tombow dual pens. Tombows zijn niet zoals andere pennen, wanneer je de inkt namelijk nat maakt krijg je een prachtig waterverf effect!

 

Ongeveer 4 weken lang heb ik mijn Tombows getest op verschillende manieren. Tijd voor een review over mijn nieuwe liefde (I fell in love) en de voor en nadelen tegenover elkaar te zetten.

Het begon allemaal 6 weken geleden, op instagram.com/piecescalligraphy/ zag ik de meest prachtig geschreven teksten met deze pennen. Ik ging online op zoek naar deze pennen en toen kwam ik er al snel achter dat je niet alleen prachtig mee kon kalligraferen maar ook mee kon waterverven wanneer je de inkt nat maakten.

Ik werd nog enthousiaster-der(;-)) dan ik al was en wilde ze toen ook meteen bestellen. Dat bleek in eerste instantie niet zo makkelijk als ik dacht, althans, als je geld genoeg hebt en voor 12 pennen ruim €46,- wil neerleggen dan is het geen probleem. De pennen zijn Amerikaans en zijn in Nederland erg moeilijk te vinden maar wat ik van mijn moeder heb geleerd “Zoek en gij zult vinden” en dat was ook zo. Me very happy. De pennen vond ik op www.create4fun.nl, een Nederandse webshop met betaalbare verzendkosten die elke zondag hun spullen bestellen in Amerika. De spullen komen vrijdag aan en worden dan meteen verstuurd naar alle klanten die iets besteld hebben. Ik had mijn spulletjes dus binnen 6 dagen in huis vanuit Amerika. Vind ik persoonlijk erg snel, de prijs voor mijn setje van 10 stiften is €24,99.

Zoald ik
Zoals ik al vertelde zijn deze tombows dual stiften en heeft elke kleur dus twee puntjes om mee te tekenen en schrijven.

De twee verschillende puntjes zijn erg handig en kun je beide voor verschillende doeleinden gebruiken. Naast het gewone teken met stiften en met een natte penseel over de inkt gaan kun je nog veel meer met deze stiften doen.

www
1. Bij de eerste drie streepjes onder nummertje 1 zijn alleen de stiften gebruikt. De eerste Dikke lijn is met de zijkant van de brush stift gemaakt, de middelste lijn is met het puntje gemaakt van de brush stift en het laatste lijntje in met de kleine stiftkant gemaakt.
2. Hier is een paarse lijn uitgeveegd met een natte penseel. Het lijkt net waterverf hé?.
3. Hier heb ik de roze inkt in het paars over laten lopen. Op de foto is het niet heel goed te zien maar het deel dat ik nat heb gemaakt zijn is het roze erg mooi overgelopen in het paars.
Naast het mengen op het papier kun je er
4. Naast het mengen op het papier dat ik bij 3. deed kun je ook kleuren met elkaar mengen op een palet. Kleur beide kleuren op het palet en ga er met je penseel eroverheen.
5. hh
5. De inkt kun je nat maken maar je kunt ook je stift natmaken. Zo krijg je een zachtere kleur van de inkt. Als je door blijft tekenen komt de kleur gewoon weer terug.
6. dd
6. Naast het mengen op papier en op een palet kun je ook een ombre effect creëren. Door een pen in een andere kleur op het palet te duwen krijg je wanneer je schrijft eerst de kleur van het palet te zien maar naar verloop van tijd de kleur van de stift.  Persoonlijk vind ik dit erg leuk bij teksten.
f
Hier kun je alle voorbeelden op een rij zien met bijbehorende nummers om terug te lezen wat ik bij welke stap heb gedaan.

Er zijn echt ontzettend veel mogelijkheden met deze Tombow dual pennen. Ze zijn best prijzig maar je kunt naast tekenen en verven er ook erg goed mee kalligraferen én ook goed gebruiken om mee te stempelen (ombre of regenboog stempel is ook mogelijk) .  Hieronder nog een aantal voorbeelden.Voordelen:
– De twee soorten stiften, een brush penseel een een stift kant.
– Waterverf effect
– Kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. (Tekenen, kalligraferen, stempelen, etc.)
– Er kunnen ontzettend veel aparte effecten worden gecreëerd. (Ombre, kleuren over laten lopen of kleuren mengen)

Nadelen:
– De prijs. Voor een set van 10 stiften betaalde ik €24,-.
– Mocht je niet een waterverf effect willen gebruiken dan moet je creatie niet nat worden (dan loopt alles uit)
– Moeilijk verkrijgbaar (Ik heb mijn stiften via internet gekocht en niet de kleuren kunnen zien omdat ik de stiften niet in een winkel heb kunnen vinden)

Zijn deze Tombow dual pennen echt hun geld waard? Ja, in mijn optiek wel. Natuurlijk zijn ze best prijzig maar je kunt ze voor ontzettend doeleinden gebruiken en andere kleuren en effecten creëren.

Mocht je ook geinteresseerd zijn in de Tombow dual pens, je kunt ze hier bestellen. Vragen over de pennen kun je onderaan dit artikel vragen. (mailen mag ook)

Had jij al eens gehoord van Tombow?

Liefs,

Isabel Cristina

P.S. Dit artikel is met enthousiasme geschreven, niet in samenwerking. ;-)

Advertisements

22 responses to “Review Tombow Dual pens

 1. Wauw! Ik kende dit merk niet, maar het effect is prachtig! En wat een mooie kleuren!

 2. Fantastisch zijn ze! Ik heb ze ook en je kan er prachtig mee aquarelleren en inderdaad mee kalligraferen. Niet goedkoop nee maar het geld zeker waard! : )

 3. Gaaf effect en je hebt er al veel moois mee gemaakt. Niet goedkoop maar ik denk dat je hier veel plezier mee kunt hebben.

 4. Ik had wel al gehoord van deze stiften, maar wist niet dat deze ook een waterverf effect hadden! Ziet er best speciaal uit! Alleen een beetje jammer van de prijs en de verkrijgbaarheid!

 5. Je maakt super mooie creaties met deze stiften! Ik had nog niet eerder van deze stiften gehoord. Gezien het effect dat je kunt creëren met deze stiften, zijn ze het geld denk ik zeker waard

 6. Wow, ik kan best wel begrijpen waarom je er verliefd op bent. Spijtig dat ze niet overal te verkrijgen zijn of ik zou ze direct in huis halen. Echt mooie dingen heb je er al mee gemaakt.

 7. Dit soort stiften lijken me ontzettend leuk om te gebruiken voor mijn scrapbook! Zo kan ik er zelf leuke tekeningetjes bij maken of iets erbij schrijven. Jammer dat ze lastig te verkrijgbaar zijn, maar ik houd ze wel in gedachten want ik ga deze zomer zelf naar Amerika en hoop dat ik ze kan vinden in een hobby winkel!

 8. Kalligrafie staat echt al zo lang op mijn wensenlijstje. Deze pennen lijken me echt ideaal! Ik ben al gelijk gaan rondkijken, eigenlijk wil ik er gewoon één bestellen om te kijken of ik het iets vind. Mocht dat het geval zijn, dan zullen er snel meerdere volgen ben ik bang ;-)

 9. Welke kleuren kreeg jij dan uiteindelijk in dat pakket.
  En hoe lang kun je er mee kleuren omdat ze niet navulbaar zijn.

  • Hi Ingrid, de kleuren zijn afhankelijk van de set die je besteld. De set op de foto heet soda pop. Je kunt ze ook los kopen via tomboweurope.com (de website is pas enkele dagen online) hoe lang de Tombows meegaan kan ik je niet vertellen, ik heb ze nu ruim een half jaar en ze doen het nog steeds goed. Op mijn instagram kun je meerdere projecten zien die ik met mijn tombow stiften heb gemaakt.

♡ E-mail adres wil not shown in comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s